Gebruik je gezond verstand als je de weg opgaat, en houd het veilig!Hoe vaak ziet u niet auto's rondrijden die alleen de LED-dagrijverlichting aan hebben? Dat komt omdat de dashboardverlichting wel aanstaat als de dagrijverlichting aanstaat. In de bebouwde kom heb je niet door dat je auto nauwelijks licht geeft en dat de achterlichten uitstaan, het kan zelfs zo zijn dat het achteropkomende verkeer denkt dat je geparkeerd staat. Waarom staan de achterlichten bij de meeste auto's uit als de dagrijverlichting aanstaat?
Waarom gaat de juiste verlichting niet automatisch aan als de ruitenwissers aangezet worden! De juiste verlichting moet juist branden als het regent!
Bij mist wordt het pas echt gevaarlijk. De sensor zal geen donker registreren. Resultaat is dat je in de mist zonder verlichting rijdt!

Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat auto's met het licht aan overdag beter worden opgemerkt door andere weggebruikers. Het aantal verkeersdoden zal met een wettelijke verplichting 5 procent dalen.

In Scandinavië geldt al sinds de jaren '70 de plicht om overdag altijd met het licht aan te rijden en inmiddels is dat in 22 Europese landen het geval. In Nederland en Duitsland geldt tot nu toe geen verplichting, maar een aanbeveling.

Ik wens u een veilige rit!
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn